Бојкот на декемвриските избори

boycottМакедонските работници не земаат плата со месеци а сепак упорно доаѓаат на работа и газдите вчудоневидени на нивната глупавост не знаат што да им прават. Нивните газди се договориле да почнат да им наплаќаат влезница на работа. Политичарите им ги наплаќаат изборите за чие време им зборуваат само лаги и сите нивни златни чари. Но, народот ако има Ум треба да им наложи на претендентите за властодршци да си ги платат од свој џеб декемвриските избори кои чинат милиони евра. Од свој џеб зашто сами ќе си владеат над мнозинството. Но, народот мора да знае дека никој нема право да ги претставува односно распределува моите и вашите пари дедуцирани од нашите тешко заработени плати. Затоа БОЈКОТ на декемвриските избори !!!

Неплаќањето даноци е револуционерна мерка во самоодбрана на народот против паразитите, политичарите и газдите. Ако почнете да не плаќате даноци тоа во декември ќе изискува ДВЕ ПОБЕДИ СО ЕДЕН УДАР: пад на глупакот Груевски и делотворна препрека подмолната опозиција да се врати на власт оти администрацијата ќе биде осиромашена да може да ја стави власта во функција над вас. Но, има и трет бенефит тука: тоа ќе значи дека за полицијата и војската ќе нема пари со кои ќе бидат платени да ве убиваат и ве опструираат во намерата да ги одземете земјата и средствата за производство од вашите газди. Целата несреќа е во тоа што работниците си ја гледаат работата но не и својот бенефит. Додека вашите газди го гледаат само својот бенефит но не и работата да биде уживање освен тегоба до ваша ментална ретардација.

Политиката на СДСМ пак, е вештост да се убедат осиромашените од скоро децениското владеење на Груевски да заборават на помалото од двете зла, политика што претставува исто така зло. Бидејќи докажавме дека политиката на СДСМ не е помало зло туку исто така зло, затоа не им верувајте на опозиционерите (како Мирослав Грчев, Ивор Мицковски, и др.) кои во име на слободата сакаат да ве поробат уште еднаш. Не им верувајте на тие кои ве повикуваат да се борете против злото кое според Мирослав Грчев – бесрамен сикофант за СДСМ – го има името Никола Груевски, за да не продолжете уште посмело да се борете против злото туку да се предадете на навидум помалото зло кое исто така – за волја на вистината – има име: Заев-Шеќеринска.

Собранието е ништовен симбол на демократијата на Република Македонија, бидејќи во собранието на РМ пратениците се родени слуги на богаташите кои ве плаќаат 200 евра месечно, и кои затоа заслужуваат да бидат каменувани, бесени, живи спалувани, бодени и закопувани под чадливите рушевини на нивното собрание. Животворноста на демократијата се состои во самиот народ, во неговата волност и способност самостојно да ги менаџира прашањата од национален и локален интерес.

Откако докажавме дека власта, опозицискиот СДСМ и Собранието на РМ мора да бидат предадени на народот да ги линчува до раскостување, мора да ги ДОЛОВИМЕ и крајните непријатели на народот а тоа се богаташите кои шират неверојатна корупција во секој сегмент од нашиот политички-општествен живот. Разберете, демократијата не може да значи владеење од страна на мнозинството што се должи на фактот дека богатите се секаде малку, а сиромашните многубројни во Македонија, а сепак суверената контрола над владата лежи во рацете на богатите. Оттука, сите пратеници се секогаш толку многу расположени да ги злоупотребуваат овластувањата кои им се доверени од народот.

Работниците мора да разберат дека оваа т.н. шарена револуција е контрареволуција на портокаловата. И двете имаат за цел одржување на власта врз вашите измачени плеќи. Единствен некрвав отпор против овие хохштаплери е да почнете да одбивате да плаќате даноци. Работниците во електродистрибуција и производство исто така не се ваши пријатели, тие се надплатени од власта како не би ви се придружиле на отпорот инаку за 24 часа власта ќе беше ваша со прекин на струјата ширум цела држава. Овие државници сегашни и идни на озлогласениот капиталист Заев и капиталистичката курва Шеќеринска ве убедуваат дека глобите се даноци што сте ‘и згрешиле на државата. А сите други даноци кои ви ги наметнуваат тогаш што се?! Парични казни што сте добри. Што ги слушате!

„Нема правда нема мир“ е гесло за буржоаска еднаквост пред законите. Никаква корист за нас сиромашните ! „Нема пари нема мир“ е гесло за реална еднаквост под покривите на нашите куќи. Но, да предупредиме против популизмот на „Левица“, тајната на исклучиво секогаш неуспешниот исход од распределбата на општественото богатство преку прогресивен данок е тоа што даноците ниту го обезбедуваат производството на вишок богатство ниту го одредуваат неговиот размер. Затоа секој кој зборува за прогресивен данок во име на работниците е демагог, популист или во краен случај лажго. На пример, соросоидите гласно ја напаѓаат владата што се презадолжила и со тоа да покажат дека е недомаќинска, расипничка, нефункционална, а што е со приватниот домашен долг, кој е помал за 1 милијарда или вкупно изнесува над 5 милијарди евра, ќе кажат ли соросоидите збор два за оваа индикација дека и капитализмот не функционира, дека како власта, и овој систем мора да го менуваме?!

Власта сака да ги види уништени газдите оти политички се приврзаници на опозицијата додека истите овие газди ги експлоатираат работниците плаќајќи ги под 200 евра месечно. Лакрдија од демократија за медиокритети и идеолошки слепци ! Соодветно, работниците мора да направат се’ што е во нивна сила да ова небо под кое живуркаме ги види уништени и власта и опозициските газди.

Целта на опозициските сикофанти не е да зацари слободата туку да ги убедат обичните граѓани да го заборават помалото зло од двете зла и ова е исто така зло !!

Јорданка Ивановска-Јоци е абнормално несовесна буржоаска сикофантска но повеќе шкрабалска кучка. Таа работи (работи навидум!) т.е. пишува за дневниот весник Дневник кој е во прангите на сегашната олигархија на Груевски (за да се смени со олигархијата на озлогласениот капиталист Заев!, но ако народот е малку похрабар јас му верувам дека нема веќе да плаќа даноци и ќе ги блокира сите можни наредни избори се’ додека не извојува конечна победа над политичарите и нивните финансиери и буржоаски пропагандисти како Јоци така што ќе делегира на кратки рокови народни, комшиски луѓе на централно ниво за национални прашања!) Се сеќавам оваа буржујка му се исмеваше на народот дека земал потрошувачки кредити (многу земаат и за храна да се прехранат гадуро една!!!) и дека кога ќе дошло време на должничка криза за мнозинството македонски семејства таа со (зло)радост ќе идела тогаш на одмор на море некаде на југ (ајкула нека те повлече длабоко да те раскости да те снема!) Овојпат буржујката е свемирски глупа иако има цели денови цел професионален живот да истражува зошто народот е навидум свемирски глуп што две жени на квиз не знаеле историски факт за погребен обред на фараони пред 3000 години. Ова слободно време го немаат твоите граѓанки кои како општи работнички преуморени немаат ниту нерви ниту волја после времето на наемно ропство да се интересираат да читаат туку само да спијат и да робуваат на децата и сопрузите. А и многу општи работнички се и факултетски едуцирани но земајќи го предвид мачното наемно ропство кое психички и физички не’ исцрпува не е ни чудно што се нема желба и волја да се чита, да не зборуваме за активна критика на власта. Затоа само со масовна чистка на општествената интелигенција која неприкосновено размислува во стегите на ова буржоаско друштво и колку е поинтензивна оваа масовна чистка толку побрзо општите работнички ќе излезат од наемното ропство и дури тогаш ќе имаат поголемо слободно време не само да спијат и да бидат домаќинки но и да читаат и дури да бидат активни слободоумни стражари на јавниот морал и поредок. НАЕМНОТО РОПСТВО И МЕНЕ ДУРИ МЕ ПРИТИСКА, НЕМАМ ДОВОЛНО СЛОБОДНО ВРЕМЕ ДА ПИШУВАМ НА МАРКСИСТИЧКИОТ БЛОГ L’AMI DU PEUPLE, да ја довршам магистратурата, освен да спијам за да соберам сили за следниот ден на наемно робување.

Јорданка Ивановска-Јоци не прекинува со својата пропаганда на буржоаска култура понижувајќи и навредувајќи го народот. Претходниот пат се жалеше што народот не ги следел транссексуалните Кардишијани и не чувале кучиња миленици и не ги носеле на фризер како секој нормален од Холивуд а сега затоа што само две жени не знаеле факт за верски-погребен обред на фараони пред повеќе од 3000 години го понижи повторно генерализирајќи со нив како свемирски глуп народ.

И според овие сороспии народот е свемирски глуп и што не гласа против сегашната власт а не се замислуваат малку зошто е тоа така кога од независноста па до кај 2011 год. од РМ се иселиле пола милион народ, значи и помалото зло – со право – било поимувано во свеста на народот само како зло и сега поради оваа искреност на колетивната свест на народот, сороспиите како Најчевска го обвинуваат како свемирски глуп, шутрачки народ.

Не! Туку опозицијата и нејзините сикофанти се глупи до минус бесконечност што не го сфатиле ова досега, дека тие се симболика за тачеровото There is no alternative (TINA). Затоа што вие немате идеологија, изборна платформа, партиска програма класно детерминирани, освен што сте водени од вашите амбиции за привилегии, протекции, власт и пари, т.е. кој од вас опозиционерите до колкава мера (со каква јавна функција) ќе управува/ќе троши од буџетот на државата вреден над 3 милијарди евра !!! Целата ваша анти-груевистичка револуција ротира околу коренот на сите зла – ПАРИТЕ.

Падна маската и на Катеринa Блажевска која за 24 вести изјави дека по евентуална смена на власта сопствениците на Канал 5 и Сител се спремни да ги стават на располагање своите медиумски ресурси на новата власт, поради чиј нејзин став дознавме дека е политички лицемерна и лакеј на буржоазијата, наместо да предложи експропријација на клиентистичките мас-медиуми и нивно припојување во национален медиумски конгломерат којшто ќе биде вистински vox populi (глас на народот). Таа го избра јазикот на политичката коректност, регулација на мас-медиумите, наместо радикален засек на рак-раната на македонското новинарство, а тоа е приватната сопственост над медиумските ресурс

Конечно падна маската на Фатиме Фетаи и се покажа нејзиното вистинско, грозно, Медузино лице, сакајќи да го притвори Мијалков, член на буржоаската класа, додека во исто време сака да го ослободи Љубе Бошковски, уште еден член на буржоазијата, штитејќи една буржоаска клика/сурогат заедница против друга. Каде е правдата за целиот народ под тортура на полициската машинерија и Алфите формирани уште од времето на опозицијата кога беше на власт а сега глуми загриженост за прекршените човекови права и слободи?!

Власта „стопати да размисли дали да владее лошо, а камоли недемократски“, вели Савески. Во тој случај, народот нема потреба да се изложува на опасната неизвесност за тоа дали неговите претставници/владејачи ќе владеат според своите каприци или разумно! И аболицираните политичари не треба да бидат тргнати од политиката како што пишува Слободен печат, туку треба да бидат санкционирани со доживотен затвор каде на ваков или онаков начин овие злотвори ќе бидат лишени од трошење кислород.

Маркс за македонската политичка криза би рекол: „Државата никогаш нема да ја најде причината за општествените болести во државата и општественото уредување… таму, каде што постојат политички партии, секоја од нив, ја наоѓа причината за секоја невоља во тоа што на државното кормило се наоѓа нејзиниот противник, а не таа. Дури радикалните и револуционерни политичари ја наоѓаат причината за невољите не во суштината на самата држава, туку во одреден облик на држава, на чие место сакаат да постават некој друг облик на држава“.

Вистинската борба за реална демократија треба граѓаните и тоа вистински засегнатите граѓани – наемните робови – да ја водат на своите работни места а не да служат како топовско месо за интересите на буржоаските сурогат заедници! Лажноста на демократијата не се состои во тоа кој политичар ќе донесува закони во име на мнозинството народ туку демократијата се состои во тоа на пример шивачките да може да ја спречат ужасната експлоатација на крволочните газди кога за да заработат месечни 15 000 мора да одработат дневна норма од 300 кошули иако од постојаната плата е само 2000 денари разлика. Сето друго е буржоаски игри и лицемерие, а вие сте веќе пропаднати и нема кој да ве спаси од уште подлабоко да пропаднете во живата кал на ужасното наемно ропство освен самите да ги преземете работите во свои раце. А тие работи кои ја диктираат високата политика за која сакаат да ве злоупотребат како топовско месо – се средствата за производство. Штом вие се дрзнете да преземете контрола над нив, штом почнете да се освестувате дека сте различни како класа од буржоаската сурогат заедница која гледа само да ги реализира своите интереси на сметка на среќата на цела нација, власта и опозицијата веднаш ќе ги остават на страна своите каприциозни интриги и ќе се здружат против вас со сите расположиви средства од мобинг на работно место до полициски смртоносни рации.

Advertisements