Никола Поповски, подлецу, издајник на народот, лакеј на банкарската класа, зошто мора нашата држава да ги враќа долговите?!

-поповскиПарите се кредит и ништо повеќе освен кредит! Парите на А се долг на Б спрема А, а кога Б го отплаќа својот долг, парите на А исчезнуваат! Ова е целата теорија на пари којашто Никола Поповски сака да ја скрие од сиромашниот народ.

Парите на А се всушност пари на предаторска класа од капиталистички врколаци составена од еден процент од светската популација којашто украла половина од светското богатство. Еден нов извештај од Институтот за политички студии открива дека во Соединетите Американски Држави, „20 најбогати луѓе – група која би можела да ја собере удобно во еден раскошен џет Галфстрим Џи650 – сега украле повеќе богатство од пола американски народ, односно од 152 милиони народ или 57 милиони домаќинства.“

Парите на А кои ги позајмува на нашата влада се створени од геноцид, кражба на земја и ропство и сега 400-те најбогати врколаци – според Форбс – украле богатство колку цела афро-американска популација но и плус украле повеќе од третина од јужно-американската популација земени заедно!

Никола Поповски кој е само платен агент на светската финансиска аристократија нормално не е доволно опозициски (сонароден) да предложи нашата влада уште поабнормално да троши од богатството на овие 1 проценташи, и дури ако може во соработка со други разузнавачки служби од регионот, да им ги симне главите од плеќи и да ги забоди нивните свежо отсечени глави на колци како предупредување кон секој кој ќе се осмели да глуми меѓународен/домашен лихвар.

Никој како поединец не може да заработи толку многу пари во својот живот на обичен смртник. Не постои таква работа или придонес за општеството што може да се препише на едно лице или дури еден процент од светската популација што би оправдало таква акумулација на богатство меѓу шака гладни врколаци.

Народот може да почне да ги обезглавува сите – барем засега – домашни лихвари и да ги експроприра нивните капитали во пари или згради, земја или што и да се, бидејќи овие домашни и регионални врколаци од лихвари секогаш ќе сакаат да го задржат целото богатство кое себично го акумулирале на сметка на пауперизираните работнички маси.

Анти-лихварските вили на осиромашениот народ одамна требаше да почнат да ги бодат вашите алчни муцки, губилиштата ја чекаат својата нова крвава украсеност а гилотините горат од правдољубива желба да отсекуваат дебели гуши од глави. Ако Никола Поповски и таквите како него – платени и неплатени агенти на меѓународните и домашните лихвари – сакаат да си ги сочуваат своите глави на рамења отколку да ги видат како украси на колци, време е да станат навистина сериозни опозиционери кон вистинските непријатели на народот – банкарските капиталисти.

Според Адам Смит, ниту една влада во историјата не го отплатила својот јавен долг. Како извонреден пример во прилог на тврдењето на Адам Смит, Исланд се пробуди од смртоносниот сон во кој Никола Поповски сака да ги успие мејнстрим економистите дома па спроведоа мирољубива револуција против банкарската класа, ги затворија десничарските („неолиберални“) политичари и банкарите. Земјата иницира нова влада од народот за народот. И не само тоа, Исланд го отплати својот „долг“ одбивајќи да им се потчинува на банкарските гангстери и ги исфрли манипулативните банки од земјата.

Јас сум сигурен дека богатството на сите македонски олигарси создавани во времето на Црвенковски го надминува јавниот долг на нацијата, тогаш, зошто ние да обврзуваме цела генерација да го отплаќа долгот на светските финансиски капиталисти, наместо државата чудовишно да ги троши нивните лихварски пари?! Меѓународните банки не се добротворни организации. Тие позајмуваат пари со знаење дека нивните пари ќе бидат оплодени, дека долговите ќе бидат отплатени по повеќе пати !!!

Не, не и не ! Зошто мораат да бидат задолжени идните генерации? Ќе прогласиме општ јубилеј на долговите и ќе ве обесиме на барокните канделабри барем засега домашните банкари до моментот на експлозија на светската социјална револуција. Еве ги следните конкретни мерки кои добрите патриоти треба да ги преземат на своја иницијатива:

1. Укинување на сите долгови, голем број од народот се тешко задолжени спрема банките и од ова укинување тие само би „профитирале“.

2. Право на компензација за експлоатацијата во производството преку граѓански судови така што работните луѓе ќе можат заеднички да тужат (со помош на своите синдикати) ако им е исплатена помала вредност од таа што тие ја создаваат во текот на работната недела, но претходно мора да се изборат за закон кој признава дека само трудот создава вредност. Исходот ќе биде што работните луѓе ќе бидат подоходовно ситуирани и помалку приморани да се задолжуваат кај банкарите. Со обѕир на процентот на сиромаштија во Македонија овие две едноставни барања ќе му донесат бенефит на мнозинството од народот.

3. Народната банка на Република Македонија за да се оствари втората мерка ќе мора да го сврзе денарот со просечното општествено работно време и да емитира банкноти на кои ќе биде отпечатено ова просечно општествено работно време. Третата мерка има две улоги: а) Антиинфлациска мерка и б) обелоденување на експлоатацијата што се случува во производството односно станува јасно дека трудот ја создава вредноста и дека работните луѓе се експлоатирани.

4. Закон против лихварство, т.е. забрана за давање пари на заем со камата.

5. Воведување демократија и во индустријата така што во управните одбори на секое претпријатие мнозинството ќе припадне на работниците.

Лажните патриоти од ДПМНЕ и лажните социјалдемократи ќе се фатат за коси прочитувајќи ги овие мерки и ќе вриснат на сиот глас: „Па ова е типична експропријација што ја правеа комунистите кога државата ги преземаше средствата за производство !“ Нема поголема лага изречена од овие демагози кои ни врвката од својот чевел не се волни да ја жртвуваат за народот кој го претставуваат. Целта е да се уништи стоковно-паричното работење што ќе доведе до синдикалистичка економија како транзициска етапа спрема целосно безпарично стопанство. Сите горенаведени 5 мерки ќе го мобилизираат македонскиот народ да делува во конфликт со најреакционерниот дел од класата на газдите: банкарите.

Никола Поповски е неплатен агент на светската финансиска аристократија токму поради тоа што се однесува како демагог и не му нуди вистинско долгорочно решение на сиромашното мнозинство во Македонија туку тој попрво сака да го дискредитира работењето на сегашната влада само за да го дискредитира односно да ја одработи поточно да помогне во агендата на опозицијата составена од мрзоволни социјалдемократи едноставно да ја сменат власта со друга власт која исто така ги претставува интересите на профитерите од долгот на сиромашните Македонци – БАНКАРИТЕ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s