„L’Ami du Peuple“ ќе продолжи да разобличува секој што сака да се идентификува со власта

Само научната вистина на Маркс и Енгелс – расеана низ сега собрани текстови на блогот “L’Ami du Peuple” во пдф формат од август 2013 до мај 2015 – ќе ви ги отвори очите а се‘ друго е демагогија и идеологија за да со нив ропството за мизерна надница – кое ви го наметнаа тие кои денес сакаат пак да ве владеат не во ваше име туку во името на вашите газди – ви го направат перманентна состојба која од ден на ден ве уништува психофизички и на крајот сигурно ќе ве убие пред да доживеете пензија – додека политичките лицемери како Зоран Заев превработуваат во општинското собрание 20 души во само една канцеларија меѓу кои дури има и помошник на фотокопир, а вие будали, продолжете да им плаќате разно-разни такси наместо на 19-ти мај им се случи истишхад (неколку ваши херојски жртви заради спас на сите вас) и со него им ја запечатите судбината на овие еднакво опасни популистички тении како и таа на сегашните владејачи.

Разберете еднаш, социо-економските вредности и уверувања на СДСМ и ДПМНЕ воопшто не им се разликуваат. Ако една работничка некогаш земала плата од 13 000 денари во ЕСМ а денес зема плата од 7000 денари во приватниот сектор тоа е обострана последица на историската одговорност на идеолошкиот промотор на приватизацијата на ЕСМ Радмила Шеќеринска и на владата на ДПМНЕ-в‘ците кои на терен не праќаат трудови инспектори да го увидат ускратувањето на нејзиното право на минимум плата од 8000 денари.

Но, внимавајте, ниту сериозна рецесија ниту вооружена револуција не може да собори одреден општествен однос без претходно да се постават научни фундаменти за изградба на идното општество. Само научната вистина може да ги ослободи заробените умови на граѓаните од прангите на малограѓанската мисла. За силата на научната вистина пишува Маркс во својот Прилог кон критиката на Хегеловата филозофија на правото:

„Оружјето на критиката не може, се разбира, да ја замени критиката на оружјето, материјалната сила мора да биде соборена од материјална сила, но теоријата исто така станува материјална сила штом таа ги освои масите. Теоријата е способна да ги освои масите штом таа се покаже ад хоминем, а таа се покажува ад хоминем штом стане радикална. Да се биде радикален значи да се разбере коренот на работата. Но, за човекот, коренот е самиот човек.“

Или за работникот, суштината на неговото ослободување е самиот работник, штом тој ја разбере научната вистина тогаш материјалната сила која ќе ја изведе револуцијата нема да биде заради замена на една власт со друга, туку заради укинување на самата власт, таа на капиталистите во производството за разменски вредности (пари) преку окупација на работните места од работниците заради производство на употребни вредности (потрошувачки добра), и таа на државата преку укинување на парламентот, претседателот и премиерот, судиите, полицијата, војската, чиновниците.

Нам – СИРОМАШНИТЕ граѓани – мора еднаш засекогаш да ни стане јасно дека државата отсекогаш била отуѓено тело од општеството кое ги регулира општествените работи според интересите на посебната, економски најсилната, владеачка класа, а нејзините функционери, професионалните политичари, биле сила над општеството.

На важните позиции на водење на државата никој освен докажани демократи треба да се именуваат и ним треба да им се дозволи да останат на овие позиции не подолго од месец. Но, итрите тартифи, вештите никаквеци, лошите лажговци од опозицијата заблудувачки ќе ви покажуваат демократичност, говори исполнети со златни чари за политичка партиципативност на народните маси, придобивања и наговарања, активистички паради, синдикални прес-конференции, патетични викотници поради наводно политички угнетуван нивен активист со цел измама на јавноста, неморалност, ласкање, лажни ветувања и отворена политичка корупција т.е. сите можни ресурси на заведување, наметнување и подмолност овие тартифи ќе ги користат заради остварување на својата анти-демократска цел: да останат на водечките државни позиции подолго од месец. Секој ден ако треба „L’Ami du Peuple“ ќе ги следи и разоткрива нивните нелогичности, лаги, бесрамности и глупирања, нешто што сме го ветиле на своите читатели уште во 2007 год. Секој ден ако треба ќе ги потопуваме продолжените раце на опозицијата во калиштето се‘ додека ужаснети од судбината што би ја очекувала секоја власт – да им се исечат рацете – не се повлечат во своите черупки посрамени.

Галамата околу зачувувањето на фасадата на ГТЦ воопшто не беше демократско делание. Злосторнички е од страна на секој  „интелектуалец” и опозиционер кој шири сфаќања дека референдумот за зачувување на фасадата на ГТЦ каде се продава стока по изгор цени е „слободно, демократско и просперитетно” делание во услови кога наемното ропство на работникот кое е најсвирепо од сите досегашни облици на потчинетост го спречува работникот да си приушти шопинг во ГТЦ !! Според тоа, наместо референдум за зачувување на фасадата на ГТЦ, требаше да се организира референдум како би ГТЦ – овој фосил од добата на квазисоцијализмот – се укинал и да се отворат комунистички магацини за потребите на сите граѓани, значи бесплатна дистрибуција на овие стоки.

Во општество каде нема приватна сопственост над средства за производство, нема потреба ни од цени, според тоа и на регулатор на цени (држава или пазар, сеедно). Кога се произведува доволно, според потребите, не постои разменска вредност туку само употребна вредност, па нема ни цени кои треба да се регулираат (од држава или пазар). Дури и Библијата го решила тоа прашање со едноставно „кој не работи, нека и не јаде“. А за производите на кого ќе се расподелат, одлучуваат „здружените производители“.

За крај, Радмила Шеќеринска, оваа грдотија од памет, деновиве глуми дека поседува морален кредибилитет да зборува против власта кога само е обична битанга како соучесник во иста една таква инфантицидна влада! Нејзиниот сопартиец Заев објави снимка како тоа Јанкуловска и Котевски кроеле план да го затскријат убиениот Нешковски но злонамерно заборави да ја потсети јавноста кој ги создал овие полициски единици. Како информира Ирена Цветковиќ на нејзиниот блог: „Алфите е полициска единица формирана од владата на СДСМ и Џанго во чиј состав влегоа илјадници улични насилници, тепачи и криминалци кои со 3 месеци курс од државата добија огромни овластувања и одврзани раце. Малтене пара-војска која ја користеа, ја користат и ќе ја користат во иднина (доколку ние не се избориме за спротивното) за валкани игри, претепувања, убиства и малтретирања на граѓаните. Низ блогосферата постоеја многу сведоштва за дивјачкото однесување на алфите, сепак најтрагичен беше случајот на Трајан Беќиров.“ Од ова граѓаните може да сфатат дека и СДСМ и ДПМНЕ, сите тие делуваат во духот на минатото на претходната владејачка партија. Не им верувајте на тие кои во име на слободата сакаат да ве поробат уште еднаш !

1185373_10201946216567894_1448116388_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s