Во одговор на Башар Ал-Асад дека неговата влада ја има поддршката на сирискиот народ

„Сирискиот народ сѐ уште цели кон обединета Сирија, тој сѐ уште ја поддржува Владата. Целата работа е околу населението. Населението сѐ уште ја поддржува државата, без оглед на тоа дали таа поддршка е политичка или не.“ ~ Башар ал-Асад

Да видиме за кого сирискиот народ мисли дека најдобро ги претставува неговите интереси и желби.

Во приморскиот град Тартус во мнозински алавитската провинција Латакија од каде потекнува самиот Башар, 92% од населението му даваат секташка поддршка на режимот.

Латакија не е исклучок со оглед на тоа што овој приморски град е роден крај на нелегитимниот претседател со 71% секташка поддршка наспроти 15% поддршка за сириските револуционери.

Градот Идлиб дава мнозинска поддршка за сириските револуционери од 61% наспроти само 4% за Асад.

Градот Алепо е изедначен со 36% наспроти 36% (и 19% за ИСИС и Џабхат ал-Нусра).

Градот Дараа од каде што започна да се шири Сириската револуција е определен во мнозинство за опозицијата со 43% за сириските револуционери и 12% за ИСИС и Џабхат ал-Нусра наспроти 25% за Асад.

Во рурален Дамаск каде што се концентрирани сиромашните класи од нив 54% се определени за опозицијата.

Градовите Хомс и Хама (плус 18% за ИСИС и ал-Нусра) со размерот на поддршките се слични на жителите на Алепо.

Североисточниот град Ал Хасака со 57% поддршка за опозицијата.

И Ал-Ракка иако претставува цитаделата на ИСИС во Сирија жителите даваат 47% поддршка за сириските револуционери додека 37% за ИСИС а за Асад 12%.

Според оваа фактографија, генерално гледано, сирискиот народ ја поддржува владата на Асад со 37% додека за нејзино рушење се изјасниле 48%.

Асадистите тврдат дека нема масовно движење на сирискиот народ кој го отфрла режимот и како доказ за ова, тие велат дека Асад сè уште е на власт. Но, тие го превидуваат фактот дека режимот се одржува извршувајќи масакр против сиромашно вооружен народ и уништувајќи многу од инфраструктурата на земјата.

Башар ал-Асад е поцрн ѓавол од ИСИСтите

ИСИС му поклони на јорданскиот пилот смрт каква што заслужува некој што бомбардирал безпомошни деца низ Ирак и Сирија. Тој што живее од меч, умира од меч. Заробен во кафез масовниот убиец болно изгорува до смрт. Западните мас-медиуми сега се под силен афект нарекувајќи ја смртта на пилотот мартирство, велејќи наводно дека тој платил со својот живот за слободата на сите нас и ја величат војната која тој само помогна да продолжи. Но, вистината и правдата се на страната на оцрнуваните, затоа што кога дознав од инжинерот од термоелектраната Тето дека Асадовите TNT буриња исфрлани врз градовите од воздух имаат јачина од 700 000 киловати за 1 килограм TNT во тој момент како да ги видов пред мене сите тие изгорени мртви и полумртви трупови на деца и мајки и од згрозеност се свртев на другата страна. Идиотското и индиферентно човештво заедно со капиталистичките мас-медиуми злосторнички молчат за овој владин холокауст кој му се случува на беспомошното сириско но непресушливо волно население за слобода.

10983125_724837174303829_6980392180717275733_n

За само 4 дена експлозивните буриња на сирискиот диктатор Башар ал-Асад во градот Дума убиле близу 200 цивили. Во еден случај на напад, воздушните сили на Башар погодиле пазар во градот Кафр Батна, убивајќи 39 цивили. Следниот ден, режимот на Башар испукал повеќе од 60 ракети кон населба во Дума, убивајќи 28 цивили. Режимските сили тврдат дека бомбардирањето било одговор на востаничките групи во Дума кои испукале најмалку 10 ракети кон урбаниот (читај: капиталистичкиот) Дамаск. Но, според сириската мрежа за човекови права немало присуство на востаници или било какви воени штабови или собирања во областите кои биле мета на режимските сили. Околу 80 проценти од убиените во Источна Гоута оваа недела биле цивили и најмалку 29 биле деца.

Во градот Дума, ослободен од сириските револуционери, најмалку 135 деца и возрасни луѓе погинале од глад поради безмилосна опсада на геноцидниот режим на Башар ал-Асад. На фотографијата е сириско девојче една година пред и после ефектот на Башаровата изгладнувачка опсада.

10968549_790445031044503_4719597712213966406_n

Assad s government still kills way more civilians than ISIS   Business Insider

10014599_790140444408295_285518213041820430_n

1969384_790199434402396_2546334230736967857_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s