Нечистите Московјани

xC5FwFUUOjE

Нека руските националисти ги побијат овие 10 историски факти:

1.Во 18 век, поточно 1721 година, царот Петар го изменил името на неговото царство од Московија во Русија.

2.Москва значи племето Мокша Река, а на јазикот на Московјани значи „нечиста река“. Друг јазик не може да го преведи зборот. Додека пак зборот „Кремлин“ значи Татар и ги означува тврдините на ридот.

3.Во Средниот век сите картографичари на Европа ја опишувале границата на Европа по границите на Рус (Русија – ова е територијата на денешна Украина!) додека Московија со нејзините угро-фински народи секогаш била дел од монголската орда и Европа со право ја додавала нејзината припадност кон Азија.

4.Московија (или денешна Русија!) му плаќала данок на кримскиот Хаан (!!!), нејзиниот СОПСТВЕНИК, и според тоа, Московија била легален наследник на Златната орда сè до 1700-тите години. На Поклонаја Гора во периодот на Златната орда московскиот кнез (како и амбасадорите) се задоволил со конформизам и поклонување пред Хаанот да управува со својата вазалска држава. Во однос на она што се случувало оттука самото име, „рид на поклонување“ или Поклонаја Гора бидејќи Московјани и нивниот крал морале да се поклонуваат пред своите господари Монголите за да изразат со тоа пониженост.

5.Во 1610 година, Борис Годунов ставил крај на владеењето на династијата на Џингиз Хаан и тронот му бил предаден на Алексеј од финско потекло од племето Мари додека Црквата му го дала надимакот Романов, наводно доаѓајќи од Рим за да ја владее Русија!

6.Катарина II откако во 1795 година ја окупирала последната слободна руска (денешна украинска) држава во рамки на Големото војводство на Литванија, своите угро-фински племиња на Московија ги нарекувала велики Руси, а Украинците-Рутенци ги нарекувала прави мали Руси!

7.Никој било кога видел оригинален документ каде може да се прочита за обединување на Русија и Украина којшто бил потпишан од козачкиот воен лидер Богдан Хмељницки и кралот Алексеј Романов!

8.Со векови, археологистите барале артефакти коишто би ја потврдиле веродостојноста за победата во битката Куликово на Московјаните над ордите на Татарите пред 600 година или поточно во 1380 година, но досега безуспешно. Тоа е само бајка којашто се раскажувала генерациски за победата на принцот Димитриј Донски.

9.Псков, Новгород и Смоленск Област се поранешно словенско кнежество на денешните Украинци додека угро-финските Московјани немаат никаква врска со тоа, бидејќи Московјаните и Златната орда не ја окупирале оваа област, соодветно, во 1462, во 1478, и во 1654. А другите области на денешна Русија или тогашна Московија никогаш не биле населени од словенски племиња и народи.

10.Златната орда и нејзината ќерка Московија е единствената земја во светот којашто ги сметала своите робовладетели за дел од својот народ. Ова ја објаснува вечната назадност, богата со природни ресурси, на Московија во однос на релативно лишените од природни ресурси, европски земји. На крајот, ефективноста на слободните народи е многу повисока од ропските.

Заклучок: Зборот „Москва“ (за денешните Руси) значи „нечиста река“. Со други зборови, предците на денешниот Русин оригинално доаѓаат од угро-финските-монголски племиња како Мари, Удмурти, Хаанти, Манси, Коми, Татари, итн. Денешните Руси може да изгледаат дека се бели. Со други зборови, тие може да имаат кожа со светла боја и коса со светла боја. За нивна жал, тоа не ги прави бели. Само генетиката кажува за некој дали е бел. Денешните Руси не се бели. Руските генетски истражувања покажаа многу блиски врски на северната руска ДНК со угро-финските племиња и со Монголите. Едно истражување од 2013 година поддржано со грантови од Руската академија на науките (А.В.Крунин и др.) откриле „нов пол на генетски диверзитет“ во северна Европа, потврдувајќи дека северните Руси покажуваат значително присуство на угро-фински генотипи.

10613151_993343670681088_4349147993670670515_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s