Содржина на книгата „За македонското национално прашање“

536977_10200573870540101_14682573_n

 

СОДРЖИНА на книгата „За македонското национално прашање“:

Проблемот поставен

1. Кардељ и националното прашање (Лазар Гогов).
2. Патот кон независност (Лазар Гогов).
3. Марксизмот, Македонците и името (Лазар Гогов).
4. Противречноста на грчкиот антинационализам (Томислав Захов).
5. Дваесет и првиот век – век на македонската црква (Драган Алчинов).
6. Не е можно национално единство во капиталистичка Македонија (Лазар Гогов).
7. Држава-ној (Драган Алчинов).
8. Вистината за идеалот на независна и демократска Македонија (Лазар Гогов).
9. Срамота ! (Лазар Гогов).
10. Maрксизмот и националното прашање (Алан Вудс и Тед Грант).
11. Предавството на СДСМ и ДПМНЕ кон идеалите на ВМРО.
12. Што треба секој Македонец навистина да знае за капитализмот (Томислав Захов).

Краткорочни решенија

1. Молба до нацијата за спас на татковината од вистинските непријатели на нејзината сувереност и самостојност (Томислав Захов).
2. Повик до албанските и македонските работници (Томислав Захов).
3. Летаргијата на Македончето (Томислав Захов).
4. Сломот на албанскиот интелектуализам (Томислав Захов).
5. Порака до Армијата за ослободување на окупираните албански земји (Томислав Захов).
6. Кои се вистинските предавници на македонскиот народ? (Томислав Захов).
7. Македонските националисти и Албанците во Македонија (Томислав Захов).
8. Како да се уништи албанскиот сепаратизам? (Томислав Захов).
9. Македонци, готово е со нас! (Томислав Захов).
10. Криза на авторитетот на власта (Томислав Захов).
11. Популационата политика на владата (Лазар Гогов).
12. Гароти за гушење на албанскиот социјалшовинизам (Томислав Захов).
13. Патриотски клубови за револуционерна активност. (Томислав Захов).
14. Македонски Цинцинат за просперитетна и силна Македонија (Toмислав Захов).

Долгорочни решенија

1. Македонци ! (Лазар Гогов)
2. Ќе опстане ли Македонија како бескласно општество? (Лазар Гогов).
3. Дообјаснувања за бескласна Македонија (Томислав Захов).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s