Лустрацијата е идеолошка одмазда

Бидејќи денес имаме капиталистички систем овој систем одн. неговата алатка за класно угнетување – државата сака да го компензира теророт против индивидуи и групи од страна на општосметаниот комунистички систем и соодветно неговата држава. Лустрирањето на инволвираните од претходниот систем не значи дека следењето на нови идни жртви на сегашниот систем ќе прекине (прогонот на Асанж, Сноуден, Менинг од страна на најразвиената капиталистичка земја САД). Напротив, ќе продолжи токму поради тоа што имате две спротивставени групации со различни интереси: државата рака за рака со општествената интелигенција (споредба: кралот рака за рака со свештенството во средниот век) наспроти општеството одн. производителите (природно-математичката интелигенција, работниците и индустриските капиталисти). И на крајот, имате циклус кој нема да се прекине се‘ додека една од овие групи не надвладее ИСТОРИСКИ со другата, попросто кажано кога државата и општествената интелигенција ќе станат излишни а самата стварност тоа одамна го бара. Иронијата е што комунистите ја направија фаталната грешка што го задржаа стоковното парично производство од кое се издигнаа столбовите на државата: интелигенцијата, чиновништвото, полицијата и војската и voila les vampires de la classe ouvriere !

Трагикомично е што Серафимовски е лустриран што во тоа време давал информации на државата за делување на големоалбански емигрантски групи кога истата денешна влада РАБОТИ ЗА УРИВАЊЕ НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА. Потписот на Груевски на Законот за автентично толкување и блокирањето на сметките на фирмите (Нова Македонија од 18—ти јануари, 2013, на стр. 7) е доказ за ова предавство. Не ви треба друг доказ освен смелост да му го скршите вратот на овој велепредавник, најголем предавник на македонската нација. Серафимовски во овој случај може да им биде само пример за еден чесен родољубец.

Што се однесува до „прогонот“ на Котески во претходниот систем како повод за лустрација е уште една замка на овој капиталистички режим за да го дискредитира комунизмот како идеологија. Јас ја прашав и Котеска преку blog.mk и scribd.com: како ќе го објасни парадоксот што истиот комунистички систем и држава следеше и прогонуваше јавно декларирани и посветени комунисти како Лазар Гогов? До денешен ден нема одговор од оваа капиталистичка кучка.

Sapienti sat !

Бредли Менинг е американски војник, роден 19 декември 1987 година во Кресцент, Оклахома. Служеше во американската војска во Ирак кога во мај 2010 беше уапсен поради сомневање дека предал американски воени документи на интернет страницата на Џулијан Асанж, WikiLeaks.

Бредли Менинг е американски војник, роден 19 декември 1987 година во Кресцент, Оклахома. Служеше во американската војска во Ирак кога во мај 2010 беше уапсен поради сомневање дека предал американски воени документи на интернет страницата на Џулијан Асанж, WikiLeaks.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s