Свет

1. Австралија ја призна јавната тајна за ирачката битка и што да се прави со јавните тајни – Мара

2. Анархистички бомби за нашите татковци? – Мара

3. Две пролетерски срца?

4. „Кон ситуацијата во Либија“, Мара.

5. „Случувањата во Либија“, Лазар Гогов.

6. „Кон текстот „Случувањата во Либија“ од Лазар и Мара‘, Пријателите на народот“, Трајче Трајчев.

7. „Во Египет, револуцијата се преселува во фабриките“, Deborah Amos.

8. „Виктор Трифуновски – вештиот „аналитичар“ на арапските револуции“, Мара.

9. „Што после Гадафи?“, Алан Вудс.

10. „Русија тргни си ги рацете од Сирија!“, Мара.

11. „Кина отстапи ни мир!“, Мара.

12. „Башар ал Асад предавник на својот народ“, Фаршад Азадиан и Басел Сулајман.

13. Револуцијата во Либија продолжува, владата во костец со гневот на работниците

14. Во Египет и Тунис револуцијата продолжува !

15. Причините за издигнувањето на Златна Зора

16. Башар ал-Асад не е пријател на народот туку негов експлоататор

17. Сириската револуција е „изгубена“

18. Криминалците на Башар ал-Асад

19. Сириската Марија Антоанета оргира во раскош додека нејзиниот народ гладува и гине

20. Зошто Асад мора да биде убиен

21. Вистини и лаги за Сириската револуција

22. Во одбрана на Сириската револуција

23. Уште еднаш во одбрана на Сириската револуција

24. Уште еднаш и уште еднаш во одбрана на Сириската револуција – Мара

25. Сирија приклештена меѓу два тирани

26. Убавината на Египетската револуција

27. Aсад има ново оружје за масовно уништување – општа глад, Мара

28. 20-ти Ноември Светски ден на децата: Човештво, спаси ги сириските деца од канџите на властољубецот Асад !

29. Во одбрана на Сириската Револуција од Мара, пријател на сирискиот народ

30. Итен повик за помош на сириските деца

31. To Kafranbel Coordinating Community and brave Syrians, Marat.

32. Венецуелската левица во одбрана на Сириската револуција, Marea Socialista.

33. To Syrian Islamic Liberation Front, the Free Syrian Army, Al-Nusra Front and all the Muslims in Syria, Marat & Lazar.

34. Само нова Арапска пролет може да ја спаси Сириската револуција, Мара.

35. Украина: Земи или остави, Мајкл Робертс.

36. Што тоа навистина сака Мајка Русија од Козак Мамај?

37. Вие, мои драги Украинци, ќе мора да научите да убивате непријател, Александар Мнацакајан.

38. Што навистина се случи во Одеса?

39. Уставот на Донецковата Народна Република: руски национализам, клерикализам и капитализам.

40. Инвазијата на Крим е историска грешка во надворешната политика на Русија, Марк Адоманис.

41. Економијата ‘и се одмаздува на Русија за окупацијата на Крим.

42. Нема револуција во Донбас, туку тоа е украинската Вандеја!, Збигнев Ковалевски.

43. Една година од нападите со хемиско оружје во Сирија: кој и зошто ги изврши.

44. Во одговор на Башар ал-Асад дека неговата влада ја има поддршката на сирискиот народ, Мара.

45. Славниот говор на украинската притворена патриотка Надја Савченко среде Москва.

46. Убиецот Владимир Путин: Досие на убиени новинари и политичари.

47. Нечистите Московјани.

48. Асадова Сирија не е секуларна држава.

49. Берни Сандерс не е пријател на работничката класа, Мара.

50. Во одговор на канадски Глобал Рисрч: Башар ал-Асад е провокаторот на Сириската револуција, Мара.

51. Про-кинеските пазарни манијаци од „Antropol.mk“, Мара.

52. Корбин ќе заврши во Домот на лордовите!

53. Како милијардер од претседател стана диктатор на Кина?, Мара и Кокшот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s