Религија

1. „Секоја власт…“ (наместо чисто формална честитка за големиот христијански празник) – Лазар

2. Меѓу вселената и комунизмот – Мара

3. Комунизам наспроти схоластика – Мара

4. Свети Василиј Велики со социјалистички мненија?

5. Свети Григориј Ниски против денешната потрошувачка шизофренија?

6. Светската економска криза и Светото писмо – Драган

7. Народна револуција против ортодоксната црква ! – Мара

8. Дваесет и првиот век – век на македонската црква – Драган

9. Позитивен атеизам – Чарлс Дарвин

10. Топ десет причини зошто пивото е подобро од Исус

11. „Религијата и моќта – одговор на блогерот Сард“, Мара.

12. „Господ не игра коцка“, Извор непознат.

13. „Одговор на Евангелос (прв дел)“, уредил Мара.

14. „Одговор на Евангелос (втор дел)“, уредил Мара.

15. „Одговор на Евангелос (трет дел)“, Мара.

16. „Кам бек на „црквата“, но овојпат со исламско лице“, Хактан Махир.

17. „Библијата поучува на робување“, Библија.

18. „Бекташиски виц: Што аир од тебе“

19. „Ние, марксистите“, Лазар Гогов.

20. Исус ционистот

21. Во одбрана на секуларниот хуманизам

22. Дарвиновите докази за еволуција

23. Како христијански водач го морализира наемното ропство

24. Теоријата на Дарвин

25. „Карл Маркс и Сатаната“, Лазар.

26. Раѓањето на Исус е фикција.

27. Исус не те сака ако си сиромашен и бунтовен роб.

28. До Здравко Савески: Зошто Исус бил „радикален пацифист“.

29. Исус Христос наспроти Жан-Пол Мара.

30. Абу Дар во Сирија.

31. Митот за Исус социјалистот.

32. Борба што претстои со новата оска на злото: С.А.Д.-Израел-Саудиска Арабија, одговарајќи му на Џејсон Мико, Мара.

33. Моралното чудовиште Исус од Назарет.

34. Распнувањето на Исус е библиска лага.

35. Исус не умрел за твоите гревови.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s