Политика

1. Социјалните станови во Гевгелија капиталистичката класа си ги ожнеја – Мара

2. Трансформациите на еден „политичар“ – Лазар

3. Програма на Нова Политичка Опција за диктатура – Мара

4. Ритуалот на зомбификацијата (против „Ритуалот на прочистувањето“ на Филип Петровски) – Мара и Лазар

5. Карикатура по себе и за себе: Мирјана Најчевска – Мара

6. Протестно писмо до главниот уредник на весник „Дневник“ Сашо Кокаланов – Мара

7. Писмо до другарите од „Крило на млади комунисти“ – Мара

8. Цркна Мустафа, ќе цркне и Најчевска – Мара

9. Отровниот јазик на Најчевска – Мара

10. Писмо од Пријателите на Народот до Партија на трудот во Белград

11. Водењето политика е мафијашка игра ! – Мара

12. „Време за акција, време за отпор, време за фронт“, Лазар Гогов.

13. „Драга Америко!“, Meg Moen and Marat, The People’s Friend.

14. „НВО-вампиризам“, Трајче Трајчев.

15. „Терористи во костуми од 5000 долари – Реакција на колумната Авганистан, протести за повлекување и ИСАФ мисијата од Влатко Ѓорчев“, Мара.

16. „Молба до нацијата за спас на татковината од вистинските непријатели на нејзината сувереност и самостојност“, Мара.

17. „Царот има царска памет“, Лазар Гогов.

18. „Реплика на нашиот анонимен „критичар““, Мара.

19. „Правна држава – одговор на Дане Талески од ИК на СДСМ“, Лазар Гогов.

20. „ВМРО ДПМНЕ, како можеш да ‘и погледнеш на Македонија во очи?“, конципирал Мара.

21. „Збогување“, Лазар Гогов.

22. „Лажните пророци“, Лазар Гогов.

23. „Недамнешно и актуелно“, Мара.

24. „Собирачи на пари или пљачкаши“, Лазар Гогов.

25. „Чија диктатура е на дело?“, Мара.

26. „До претседателот на штрајкувачкиот одбор на тутунарите“, Мара.

27. „Никола Гелевски – Коља: идеолошкиот параван на трулите социјалдемократи“, Мара.

28. „Од демократија до диктатура: дебата со сите лица на Никола Гелевски-Коља“, Мара.

29. „Малите лаги на СДСМ, големи илузии за народот“, Мара.

30. „Против Јован Манасијевски: Етатизам заради приватизација“, Мара.

31. „Жртва на политичкото слепило“, Лазар Гогов.

32. „Споменици и скулптури“, Лазар Гогов.

33. „Капиталистички феудализам во Катар“, Петар Јорданоски.

34. „Владата на Груевски марксистичка?“, Лазар Гогов.

35. „Признајте дека сите сакате да сте комуњари!“, Мимоза Ристова.

36. „Анти-Глигоров“, Лазар Гогов.

37. „Историската одговорност на Киро Глигоров“, Лазар Гогов.

38. „Функционерите си изгласаа повисоки плати“, Мара.

39. „Водачи и соработници“, Сајмон Монтефјоре.

40. „Летаргијата на Македончето“, Мара.

41. „Сломот на албанскиот интелектуализам“, Мара.

42. „Киро Глигоров, политичарска битанга“, Мара.

43. „Порака до Армијата за ослободување на окупираните албански земји“, Мара.

45. „Упатства за практични акции против политичката елита“, Јост фан Стенис.

46. „Тони Науновски наспроти Владимир Петревски“, Мара.

47. „Кои се вистинските предавници на македонскиот народ?“, Мара.

48. „Македонските националисти и Албанците во Македонија“, Мара.

49. „Како да се уништи албанскиот сепаратизам?“, Мара.

50. „Канал 5 не‘ известува за „најдобриот од сите можни добри системи““, Лазар Гогов.

51. „Не е можно национално единство во капиталистичка Македонија“, Лазар Гогов.

52. „Порака до Владата и МВР“, Мара.

53. „Ми доаѓа мачнина од дволичноста на Груевски“, Мара.

54. „Вести“, Лазар Гогов.

55. „Кон амбисот на левичарскиот популизам“, Мара.

56. „Македонци, готово е со нас!“, Мара.

57. „Вести и коментари од Нова Македонија бр. 22 685“, Лазар Гогов.

58. „Противречноста на грчкиот антинационализам“, Мара.

59. „Да не се толкува, туку да се делува = фашистичко гесло“, Мара.

60. „Еден чекор напред, два чекори назад: Теоретска криза во Нова Искра“, Мара.

61. „Логичко размислување“, Лазар Гогов.

62. „Општество и држава“, Јоже Франц.

63. „Криза на авторитетот на власта“, Мара.

64. „Популационата политика на владата“, Лазар Гогов.

65. „До Сулејман Реџепи и Стојанчо Ангелов“, Мара.

66. „Држава-ној“, Драган Алчинов.

67. „До кога?“, Александар Тодоровски.

68. „Стерилен отпор“, Мара.

69. „Против интригите на власта и опозицијата!“, Лазар Гогов.

70. „Колари Ибрахим ќе работи годишно за едно евро“, Лазар Гогов.

71. Зошто „соросоидите“ се латентни „патриоти“

72. Како СДСМ може (и зошто не може!) да ја собори од власт ДПМНЕ

73. Лустрацијата е идеолошка одмазда

74. Ивор Мицковски е идеолошки шарлатан, Мара

75. Ида Протуѓер неплатен агент на светската финансиска аристократија, Мара

76. Македонски Цинцинат за просперитетна и силна Македонија, Мара

77. Билјана Ванковска за претседател на РМ, Мара.

78. Оливера Трајковска е во право: Шеќеринска е македонската Марија Антоанета, Мара.

79. Отворено писмо до народот: Никој не заслужува втор мандат, Лазар Гогов.

80. Шарлатаните на ВМРО-ДПМНЕ: Каракамишева, Климовски и другите, Светомир Шкариќ и Томислав Захов

81. Разобличените неонацисти Катерина Колозова и Артан Садику, Мара.

82. Луѓето на опозицијата се непријатели на демократијата, Мара.

83. Како најефикасно да се собори Никола Груевски од власт?

84. Не им верувајте на тие кои во име на слободата сакаат да ве поробат уште еднаш, Мара.

85. Со поголемо зло „левичарското“ „движење“ „Солидарност“ ќе ја руши владата, Мара.

86. За историската одговорност на Петар Гошев, Лазар.

87. Љубиша Георгиевски, идеологот на ново отоманско окупирање на независна и суверена Македонија, Мара.

88. Опозицискиот фронт разобличен, Мара.

89. Вовед во Критика на Програмата на „Левица“, Мара.

90. Критика на Програмата на „Левица“ (прв дел), Мара.

91. Политички коректната Левица индикација за уште една буржоаска партија, Мара.

92. Сашо Тасевски јаде албанско социјалшовинистички гомна, Мара.

93. Крвавиот четврток, Мухиќ, Туфегџиќ, Анѓушев, Мара.

94. Став на L’Ami du Peuple за Бранимир Јовановиќ како владин економист

95. Наводeн идеолошки судир и фактички судир на интерес во новата влада, Мара.

96. Критика на ситнобуржоаските папагали на министерот Драган Тевдовски, Мара.

97. До Антропол: Сега го нема Груевски, но тој е на слобода, Мара.

98. Весна Дамчевска личниот новинар на Кочо Анѓушев, Мара.

99. Коментар околу замрзнувањето на членството на Бранимир Јовановиќ во Левица, Мара.

100. Теодора Цветковска со право ја критикува Левица но со погрешен аргумент, Мара.

101. Резигнација на Апасиев со комунизмот, Мара.

102. Харис Курбардовиќ е ужасен критичар на Левица, Мара.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s