Оданочување

1. Никакви фискални сметки и даноци ! – Лазар

2. Грујовото „Колку да се знае“ – Лазар

3. Невидливата рака на државниот интервенционизам во Македонија: Зоран Ставрески – Мара

4. Кој претерано молзе, измолзува крв – Лазар

5. „Навистина Кејнзијански одговор за јавниот долг?“, Вилијам Пол Кокшот.

6. „Мит: Јас ги заработив тие пари; тие се мои!“, Стивен Роберт Еш.

7. „Самит на Г20“, Вилијам Пол Кокшот.

8. „Државата на општествена благосостојба над идеологијата“, Џефри Д. Закс.

9. „За опортунизмот на Робин Худ“, Лазар Гогов.

10. „Денар или два, данокот мора да се плати“, Лазар Гогов.

11. „Против власта и владата“, Лазар Гогов.

12. „Социјализам за богатите, капитализам за сиромашните“, Мајкл Робертс.

13. „Блокирани 70 000 сметки“, Лазар Гогов.

14. „Како владата на Груевски сака да ја уништи економијата: Критика на законот за финансиска дисциплина“, Лазар Гогов.

15. Шест марксистички докази против данокот Робин Худ, Мара.

16. Лошите економски советници на нашиот премиер и другар Заев, Мара.

17. Маркс против даночење на капиталот.

18. Одвратниот популизам на Горан Михајловски, Мара.

19. До Биљана Секуловска: Средната класа и ете како е богата!, Мара.

20. Зоран Витанов: од социјалист до критичар на прогресивниот данок, Мара.

21. Прогресивниот данок не прави прераспределба меѓу класите, Мара.

22. Аргументот на Бранимир Јовановиќ срушен и за Албанија, Мара.

23. Единствен праведен данок е рамниот данок!, Мара.

24. Економскиот лажго Бранимир Јовановиќ и прогресивниот данок, Мара.

25. Спас од извршителите, долгот и даноците, Лазар.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s