Културен марксизам

1. За жената – Лазар

2. „Легализација“ на проституцијата – Лазар

3. Марксизмот и жената – Лазар

4. Хомосексуалноста е природна: науката наспроти предрасудата

5. „Ништење на 3 митови на конзерватизмот“, уредил Мара.

6. „Во одбрана на културниот марксизам“

7. „Зошто Андерс Брејвик се плаши од Франкфуртската школа?“, Петер Томпсон.

8. „Брејвиковата филозофија на омраза“, Socialist Standard.

9. „Митот за расата“, Алан Гудман.

10. „Зошто „расата“ е квази-наука?“, Герхард Адам.

11. „Кој е проститутка?“, Лазар Гогов.

12. „Манифестот на шведската Феминистичка Иницијатива“

13. „Дали е подобро да се биде мешана раса?“

14. Во одбрана на културниот марксизам.

15. „Потчинување на жените – историски преглед“, Нина Катрин Јоханасдотир.

16. „Нема еднаквост за жените без избор по случајност“, Јорам Гат.

17. „Економската подреденост на жените“, Кокшот и Котрел.

18. „Матријархат versus патријархат“, Лазар Гогов.

19. Црниот расизам на Antropol.mk, Мара.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s