Историја

1. Злосторствата на капитализмот историјата (ќе) ги раскажува (Пропаста на Париската комуна во 1871 година)

2. Квази-комунизмот на Бабеф и Пол Пот – Мара

3. Ментална перцепција на францускиот буржоаски револуционер Сен-Жист

4. Камбоџа под Црвените Кмери: Критика (прв дел), (втор дел)

5. Некои занимливи историски личности од Франција

6. Улогата на Тито во постоењето на СФРЈ – Лазар

7. Темелите на современа и демократска Европа поставени врз коските на загинатите руски младинци под црвена ѕвезда

8. Алекс Букарски алијас Трчилажговски – Мара

9. Главни цели на американската надворешна политика (прв дел), (втор дел) – Чомски

10. Добар народ – Политикин Забавник

11. „Психологијата на анархистите“, Вилијам Адриан Бонгер.

12. „За еден дамнешен геноцид на капиталистите“, Светозар Марковиќ.

13. „Мара супер чудовиштето?“, Делфин Вердусен.

14. „Sur les démagogues et les amis des peuples de la Révolution française“, Мара.

15. „Борбата на жените и класната борба“ (прв дел), Мари Фредериксен.

16. „Борбата на жените и класната борба“ (втор дел), Мари Фредериксен.

17. „Борбата на жените и класната борба“ (трет дел), Мари Фредериксен.

18. „Борбата на жените и класната борба“ (четврти дел), Мари Фредериксен.

19. „1-ви Мај: Сонцето на утрешнината“, Елизабет Флин.

20. „Кои се зачетоците на Први Мај?“, Роза Луксембург.

21. „1 Мај и пократкиот работен ден“, Раја Дунајевскаја.

22. „Кратка биографија на револуционерот Жан-Пол Мара“, Елберт Хабард.

23. „Робеспјер диктатор? Одговор на Нено Богдан“, Мара.

24. „Гладта што уби 7 милиони Американци“, Борис Борисов.

25. „Белиот терор и капиталистичкиот интервенционизам во болшевичка Русија“

26. „Петар Кропоткин за Жан-Пол Мара“, Петар Кропоткин.

27. „Среќен роденден Жан-Пол Мара!“

28. „Седумдесет и една година од нападот на Хитлер врз СССР“, Лазар Гогов.

29. „Петок 13-ти: кобниот ден за Жан-Пол Мара“, А. Манфред.

30. „Осврт на Светски заговор од Никола Маринов Николов (дел 1)“, Мара.

31. „Осврт на Светски заговор од Никола Маринов Николов (дел 2)“, Мара.

32. „Мара наспроти Лавоазје“, Клифорд Д. Конор.

33. „Светомир Шкариќ за Жан-Пол Мара“

34. „За наводните егзекуции во Сталинов СССР“, Клас Велија.

35. „1905: првата Руска револуција“, Кирил Еванс.

36. „Општество без пари и пазар но супербогато“

37. „Индискиот холокауст под британската круна“

38. „Сталин планирал да испрати милион трупи да го спречи Хитлер ако Британија и Франција се согласиле да склучат сојуз“, Ник Холдсворт.

39. „За Меѓународниот ден на работничките – борете се против угнетувањето на жените“, Џулијан Бенсон.

40. „По повод 8-ми март и борбата за социјално ослободување на жената“, Лазар Гогов.

41. „Жан-Пол Мара во своја одбрана“ (1793)

42. „Пријателот на Народот до француските патриоти“, Жан-Пол Мара.

43. „Мара, Пријателот на Народот, до храбрите Парижани“ (1792)

44. „Заговори кои се озабуваат од сите страни“, Жан-Пол Мара.

45. „Пропаста на Париската комуна“, Светозар Марковиќ.

46. Бегство на кралското семејство – Жан-Пол Мара

47. Револуцијата од 10-ти август 1792

48. Деструктивното потекло на капитализмот, Роберт Курц.

49. Митот за Француската револуција како еврејско-масонски заговор, Мара.

50. 6 мај 1758: Роденден на Робеспјер.

51. Светомир Шкариќ за Големата Француска револуција 1789-1794.

52. Жан-Пол Мара – присутен!

53. 13 јули 1793: Смртта на благородниот Мара, Kлифорд Конер.

54. Наполеоновиот маршал Жоашен Мира за Жан-Пол Маратовата смрт

55. Историската важност на Жан-Пол Мара, Клифорд Конер.

56. Што ако Мара не бил убиен? Што ако тој се вратеше денес?, Клифорд Конер.

57. Мара во акција ноќта на 14-ти јули 1789.

58. Украина и Русија две братски нации?

59. Зошто Русија се однесува како монголска орда кон Украина?

60. Че Гевара тотален неуспех, анти-марксист и анти-револуционер.

61. Нечистите Московјани.

62. Во одбрана на Пол Пот, Израел Шамир.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s