Венецуела

1. Критики на лидерството на Уго Чавез – Мара и Лазар

2. Who’s gonna die first? – Marat

3. Чавез поразен ! – Мара

4. Чавез оди си ! – Мара

5. Чавез или социјална револуција, прашање е сега ! – Мара

6. Венецуелските „демократски социјалисти“ пак го курват социјализмот на Маркс и Енгелс – Мара

7. Прв вонреден конгрес на Обединета социјалистичка партија на Венецуела – Алан Вудс

8. „Уго Чавез и Боливарската револуција“, Давиде Фери.

9. „Нема и ниту ќе има социјализам во Венецуела“, Хајнц Дитерих.

10. „Во одбрана на Дитерих: против незаснованите обвинувања на Алан Вудс кон социјализмот на 21 век“, уредил Мара.

11. „Оска на логични уредници и колумнисти како идеолошки чистотници на патот на Чавез кон неговата апсолутна политичка и економска власт над Венецуела“, Мара.

12. „На прв поглед“, Мара.

13. „Фантазијата од социјализам во Венецуела се распаѓа“, Хајнц Дитерих.

14. Нема перманентна револуција во Венецуела: контрареволуцијата на Чавез ја продолжува наследникот Мадуро, Мара.

15. До Бојан Богевски гомнорафинерот: Венецуела не е социјалистичка, Мара.

16. Мадуро неспособен водач на Венецуела

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s