Анти-национализам

1. Македонци ! – Лазар

2. Срамота ! – Лазар

3. Марксизмот и националното прашање – Алан Вудс и Тед Грант

4. Танцувајќи околу отворен оган и по чија вина? – Мара

5. Македонија – клуч за Балканот – Чомски

6. „Национализам“, Алан Макмилан Ор.

7. „Против национализмот“, Пол Кокшот.

8. „Марксизмот, Македонците и името“, Лазар Гогов.

9. „Патот кон независност“, Лазар Гогов.

10. „Повик до албанските и македонските работници“, Мара.

11. За нацизмот и фашизмот: два буржоаски феномени, Давиде Фери.

12. Појава на национализмот по распадот на СФРЈ во РМ, Јоже Франц.

13. Чија татковина е Македонија?, Мара.

14. Патриотските клубови и нивната задача

15. Сломот на албанскиот интелектуализам (во одговор на Артан Садику), Мара.

16. Страдалничките Евреи (факти кои ги разобличуваат предрасудите кон Евреите), Аврам Садикарио.

17. Критика на Платформата на Мирка Велиновска, Мара.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s